Wouter van Dijk werd in 1989 geboren te Utrecht, groeide op in Scherpenzeel in de Gelderse Vallei en voltooide zijn VWO aan het Rembrandt College te Veenendaal. Hij kreeg zijn eerste electrische gitaar op zijn vijftiende en al snel bespeelde hij deze vaker dan zijn familie lief was! Na ervaring te hebben opgedaan met een aantal bands op lokale festivals werd hij in 2009 aangenomen aan de Rockacademie in Tilburg. Tijdens dit jaar speelde hij in meerdere kortstondige formaties en gaf hij les aan de muziekschool Muziekidee in Waalwijk. In 2010 verhuisde hij terug naar zijn geboorteplaats Utrecht om Muziekwetenschappen aan de universiteit Utrecht te studeren. In zijn vrije tijd gaf hij les en bekwaamde hij zich verder als gitarist en gitaardocent. Ook ontmoette hij Wim den Herder, bij wiens Guitar Academy hij in 2012 als docent begon.
Wouter speelde in deze tijd in meerdere Gypsy Jazz formaties en in Latin Jazz band Dutch Delight. Hij behaalde zijn diploma in de Muziekwetenschap in 2013 en is sindsdien actief als freelance gitarist, gitaardocent, arrangeur, componist, muziekproducer en muziekwetenschapper wanneer hij niet op reis is om andere landen en muziekculturen te verkennen. Bij de muziekschool van jeugdvriend en collega muzikant Jacco Wijnia was hij tot eind 2017 actief als docent electrisch/akoestisch gitaar en muziektheorie. Momenteel geeft hij wegens succes enkel nog les in zijn eigen lespraktijk in Wittevrouwen, Utrecht Noord-Oost en in Bilthoven. In 2015 richtte hij met zangeres Sophie de Hart het duo De Lachende Derde op, waarmee ze in 2017 de finale haalden van het Amsterdams Kleinkunst Festival met hun eigen theatershow. De jury prees onder meer het “virtuoze gitaarspel” van Wouter. In de herfst van 2017 speelden ze een theatertour langs de grotere theaters van het land. Nadat de band herdoopt werd als 16bis namen ze eind 2018 hun eerste album op waarmee ze door het hele land te zien waren. Andere projecten waar hij bij betrokken was waren LdK Quartet (funk, electro, soul), Dijk en de Man (spoken word en looping) en Django’s Tigers (Gypsy Jazz en jazz klassiekers).

De eerste drie maanden van 2020 bracht hij door in Braziliƫ en Argentiniƫ, waar hij muziek studeerde en overal en nergens optrad. De coronacrisis gaf hem de tijd zich volledig te richten op muziekproductie, zowel van zijn eigen muziek als van zijn huidige bands Moon Collective (Soul, Funk & Jazz) en The Good, the Bad and the Gypsy (Swing Jazz).